Miért jó a konyhamalac?

A konyhamalacok – ételhulladék őrlők – alapvető szerepe a háztartásban keletkező szerves hulladékok kezelésének megkönnyítése. Az ételhulladékot apró darabokra őrlik és a mosogatón keresztül a szennyvízhálózatba engedik.

Miért hasznos, kényelmes megoldás konyhamalacot használni?

  • környezetbarát megoldás: a szerves hulladékok nem a szemetesben és a hulladéklerakóban bomlanak, hanem azonnal a csatornába kerülnek, ahonnan a víztisztító üzemek 100%-ban ártalmatlanítják, ill. újrahasznosítják. (További információk a Környezetvédelem menüpontban.)
  • kényelmes, praktikus, gyors megoldás az ételmaradék, szerves hulladék (pl. burgonya, almahéj, stb.) kezelésére – azonnali hulladékőrlés, miután keletkezett
  • csökken a konyhában a szerves hulladékok mennyisége és megszűnik a hulladékokból eredő kellemetlen szag is
  • dugulás elhárításra, csatornatisztításra nincs többé szükség sem a konyhai mosogatónál, sem a WC-ben
  • a „szerkezetet” a mosogatómedence alá kell beépíteni, ami utólag is megtehető, vagyis nem csak új, hanem meglévő konyháknál is beszerelhető
  • a konyhamalac semmiféle karbantartást, ürítést, tisztítást nem igényel
  • könnyen – akár házilag is – fél óra alatt beszerelhető